Address
Skanderborgvej 232, 2.
8260, Danmark
Kontakt
+45 36 97 00 80
mail@nord-ad.dk

Den lille Ole med det store hjerte – Ole Henriksen

  • By Rudolf C.K.
  • 20 Feb, 2019

I år kan Ole Henriksen fejre fem års jubilæum som ambassadør for Julemærkefonden. Han bærer titlen med glæde. Fordi det føles så godt at hjælpe andre. Og fordi han ved, hvor ondt det gør, når man er anderledes end de andre børn.

Hvorfor har du valgt at støtte Julemærkefonden?
Det var en let beslutning. Som barn var jeg et hoved mindre end de andre drenge, og jeg var ikke god til fodbold og håndbold som dem. Så jeg har selv oplevet, hvordan det er at være anderledes og blive mobbet, og hvor usikker og ulykkelig man kan blive. Som barn er man ikke så god til at kommunikere sine følelser, og man lukker sig inde i sig selv. Så selv om man har et godt forhold til sine forældre, kan man godt føle sig ensom.

Hvad betyder Julemærkehjemmene for børnene?
Under mine besøg er jeg blevet meget imponeret over, hvor glade børnene er for at være et sted, hvor de møder andre med samme problemer. Som ung var jeg homoseksuel uden at vide, hvad det var, fordi der ikke var andre bøsser i Nibe, hvor jeg er vokset op. Men da jeg flyttede til København, mødte jeg andre som mig. For børnene på Julemærkehjemmene er det at møde ligesindede det første skridt i den positive retning. Mange af de børn, jeg har mødt, efter de har været på hjemmene, er blevet lykkeligere, gladere og mere selvsikre.

Hvad indebærer din rolle som ambassadør?
Jeg har bidraget økonomisk og været ude på verdensscenen og gjort opmærksom på, hvor vigtigt det er at støtte Julemærkefonden. Her til efteråret får jeg mere tid på hånden, fordi jeg ikke mere skal lave live shows om mine produkter på QVC, der er USA’s største tv-shopping-kanal. Den tid vil jeg gerne bruge på at besøge nogle flere Julemærkehjem. Jeg glæder mig så meget til det, for der er intet bedre end at være der selv. Jeg er heldig at have fantastisk energi og helbred, og nu kan jeg gå ud og være Onkel Ole for alle de her børn! Og så er det en dejlig lejlighed til at komme til Danmark. Jeg er jo pæredansk!

Hvad betyder velgørenhed for dig?
Det føles godt, og jeg elsker at gøre det. Det er ingen forpligtelse. Jeg elsker mine medmennesker, og vi er alle sammen forbundet. Jeg kan godt lide at give tilbage, for det skaber en positiv cirkel. Alle kan gøre en forskel, for hver en krone tæller. Det må man aldrig glemme. Og så betyder det enormt meget for mig at arbejde med børn. Alt det velgørende arbejde, jeg støtter, har med børn at gøre.

Hvorfor børn?
Børn repræsenterer fremtiden. De er fulde af halløj, de har energi, de siger sandheden – de er fantastiske at være sammen med! Jeg kan blive helt betaget og målløs, når jeg betragter dem. Jeg har også altid inddraget børn i mine shows. For eksempel har min veninde Helenes søn, Asger, været på scenen som en mini-mig, der sagde ”I love it!” Jeg har lært af børn – og lærer konstant – at vedligeholde livsglæden. Jeg er 65 år og er ikke bange for at holde legebarnet i live, slippe hæmningerne og være fjollet. Sidste år holdt Laurence (Oles mand, red.) og jeg jul med min familie i Nibe – oh my god, det var helt fantastisk! Det sjoveste var at danse om juletræet med børnene, og da de ville vise os alle deres gaver.

Hvor skal I holde jul i år?
Vi har inviteret Helene, hendes mand og børn her til Los Angeles. Jeg elsker julen lige som alle andre danskere, og vi holder dansk jul, selv om vi bor i USA. Heldigvis er Helene dygtig til at lave gløgg og risalamande!

"Jeg har lært af børn – og lærer konstant – at vedligeholde livsglæden. Alle kan gøre en forskel, for hver en krone tæller. Det må man aldrig glemme".

Fakta:

Ole Henriksen åbnede sin skønhedsklinik ’Ole Henriksen of Denmark’ i Beverly Hills i 1975. Kort tid efter havde han mange hollywoodstjerner på kundelisten, og siden har han åbnet endnu en klinik i Los Angeles, og hans produkter er blevet en kæmpe succes over hele verden.

Den 65-årige humørbombe besøger ofte Danmark, hvor han er kendt for sine forfriskende foredrag og tv-programmer som ’Ole Henriksens Hollywood’, ’Ole Henriksens lykkekur’ og ’Jeg vil være Ole Henriksen’.
By Sponsoreret indhold October 29, 2020
Når man afholder en julefrokost med overnatning, giver det en helt andet mulighed for afslapning
By Sponsoreret indhold October 28, 2020
Hold årets julefrokost på en restaurant. Her får du og gæsterne en dejlig lokation med plads til alle, og der skal ikke tænkes på andet end hvilket tøj, du skal trække i.
By RUDOLF-redaktionen October 12, 2020
De danske Julemærkehjem har i særdeleshed en berettigelse, mener Lasse Skjønning.
By RUDOLF-redaktionen October 12, 2020
Da coronavirusset ramte verden som en lavine i foråret, forsøgte Julemærkehjemmet Fjordmark at opretholde fokuspunkterne i en ny, virtuel hverdag.
By RUDOLF-redaktionen October 12, 2020
Firmajulefrokosten er en tradition, som har mange associationer og renomméer forbundet med sig.
By Per Asmussen September 10, 2019
Inspiration til julefrokostens mad
By Per Asmussen March 20, 2019
Et par sjove indslag til julefrokosten
By Rudolf February 22, 2019

Denne fiskefilet er hjemmelavet, og den har en meget sprød panering. Fiskefileten er lavet på rødspættefileter, som derefter bliver paneret i japansk rasp (panko), hvorefter fiskefileten bliver stegt på panden i olie og smør.
Fiskefileten er saltet (gastrosprængt) inden tilberedningen. Det betyder, at du får en rigtig saftig fisk med en skorpe, der er sprød og knasende.

-         4 rødspættefileter
-        3 dl panko
-         1 dl mel
-        2 spiseskefulde olie (smagsneutral)
-         2 æg (hvis det er små æg, kan du bruge tre)
-        15 gram smør
-         Tilsmag med salt og peber

Vejledning:

Vi vil gerne have vores fiskefilet uden ben i. Derfor starter vi med at sikre os, at alle benene er fjernet fra rødspætterne. Her er der brugt cirka en centimeter tynde rødspætter. Derfor regner vi med, at de fleste kan spise to stk. pr. person.

Nu skal rødspætterne gourmetsaltes, dvs. vi trækker noget væske ud af fisken og gør den mere saftig.

Tag dine rødspætter ud af køleskabet 20 minutter før de skal tilberedes, og gourmetsalt dem.

Efterfølgende skal fisken skylles og tørres godt af.

Tag din pande, og tænd komfuret på middelhøj varme. Panden skal være varm. Når den er varm, putter du olien i panden, og ca. et minut efter puttes smørret i. Det skal bruse, før fileterne puttes på panden.

Tag æggene og pisk dem godt. Placer dem herefter på en tallerken.

Melet hældes på en tallerken for sig selv, mens panko, salt og peber kommer i en bøtte for sig.

Vend dine fileter i mel, så æg og til sidst din panko.

Fiskefileterne skal steges i 2 ½ minut på hver side, og så er de klar til at blive serveret.

Servér dine fiskefileter som en del af det store madbord til julefrokosten.

Vi har fået opskriften af GastroFun.dk.

By Rudolf February 22, 2019

Snaps og jul er tro følgesvende. Denne snaps er utraditionel, da den er lavet på kaffe og appelsin. Det giver en unik smag og en snaps, der adskiller sig meget fra andre.
Opskriften skal laves i god tid, før snapsen skal i brug. Det skal den, fordi snapsen skal trække i minimum 24 dage.

-70 centiliter vodka
- 1 vaniljestang
- 1 appelsin
- 40 kaffebønner hele
- 40 sukkerknalder

Vejledning:

Prik huller i appelsinen med en gaffel.
Put sukker, kaffebønner, appelsin og vaniljestangen i et glas højt nok til det hele.
Vodkaen skal nu hældes i glasset. Hæld så meget i, at alt indholdet i glasset er dækket.
Nu skal glasset lukkes, og snapsen skal trække i 24-40 dage.

Vi har fået opskriften af GastroFun.dk.

By Rudolf February 22, 2019

Ingen julefrokost uden frikadeller. Denne opskrift er til 4 personer og kan selvfølgelig bare ganges op til det antal, I er. Hvis du ønsker perfekte frikadeller, skal farsen have lov at trække lidt. Gå derfor i gang med opskriften cirka en time før spisetid.

- 500 gram hakket svin
- 1 ½ dl mælk (efter eget ønske)
-1 løg (hvis løget er lille, kan du bruge 2)
- 3 spiseskefulde mel
- 1 æg
- 1 ½ teskefuld salt
- Peber
- Smør til stegning


Vejledning:
Find en mellemstor skål, og put dit hakkede svinekød i, og tilsæt herefter salt. Rør i farsen, til den bliver sejt. En god idé er at bruge en dej-ske eller en elpisker.

Tag dit løg, og skær det på langs. Derefter pilles skallen af. Det yderste lag kan evt. også pilles af. Hak dit løg fint, eller riv det for at undgå løgstykker.

Bland mælk, hvedemel, løg og æg ned i samme skål som kødet, og rør rundt, til farsen har en god konsistens.

Smag nu farsen til med peber. Vi starter med 0,5-1 teskefuld. Hvis du ønsker det, kan du tilføje mere.

Tag nu skålen med din fars, og stil den i køleskabet i 30 minutter. Dæk den gerne til med film, et viskestykke, stanniol eller andet, for at løget ikke afgiver smag til fødevarer og lugt til køleskabet.

Når din fars er kølet ned og har sat sig, røres farsen igennem igen for at sikre en passende konsistens. Er din fars for flydende eller fast, så tilføjes der blot mere mel eller mælk.

Tag en pande og varm godt op på mellem-høj varme. Tilsæt smør på panden, og vent, til det er smeltet.

Form din frikadeller med en spiseske og hånden. Et godt tip er at dyppe din ske i smørret efter ca. hver 3. frikadeller. Så slipper farsen lettere skeen. Opskriften giver cirka 10-15 frikadeller.

Steg frikadellerne ca. fire til seks minutter på hver side. Det afhænger af størrelsen på frikadellerne. Skær evt. en over og tjek midten på den.

Server frikadellerne med tilbehør efter eget ønske. F.eks. rugbrød og rødkål.

Vi har fået opskriften fra Klodsmajor.dk.

More Posts
Share by: