Address
Skanderborgvej 232, 2.
8260, Danmark
Kontakt
+45 36 97 00 80
mail@nord-ad.dk

Et par idéer til julelege ved julefrokosten

  • By Rudolf
  • 20 Feb, 2019

Når det er mørkt  og koldt, betyder det, at julen nærmer sig. December er en dyr måned fyldt med gaver og god mad. Juleaften og nytårsaften er store nok begivenheder i sig selv, men derudover har du så de spredte julefrokoster med familie og kollegaer.

Især firmajulefrokoster kræver noget underholdning af en eller anden art. Det er tidspunktet til at drikke en juleøl og for en gangs skyld bare slappe af med kollegaerne en aften uden at skulle bøvle med hverdagens arbejde. Det kan derfor være nyttigt at få gang i nogle lege ved festen, men hvilke?

Klassikeren
Den klassiske juleleg er selvfølgelig pakkelegen. Skaf nogle raflebægere, smid de medbragte gaver på bordet, og gå i gang med at rafle. Reglerne kan veksle. Hvis du er træt af de samme formelle regler, kan det anbefales at slå med to terninger ad gangen. Hvis du slår en 6'er, kan du, som altid, frit vælge mellem én af pakkerne. Slår du en etter, skal du give en andens pakke til en tredje, og hvis du slår to ens, skal du sende alle dine egne pakker til sidemakkeren til venstre for dig.

Udfordringen ved pakkelegen er, at der altid er en risiko for, at nogen ender uden en gave. Siden alle er voksne ved en julefrokost, er der ingen chance for gråd og hysteriske anfald, men det er værd at huske på, at det aldrig er sjovt at være den eneste, der ikke får noget. En måde at forsøge at sikre alle i hvert fald en enkelt gave kan være ved at bede folk medbringe mere end en gave eller måske ved at lave en regel om, at man kun må stjæle pakker fra folk, der har mere end en gave. På den måde kan alle forhåbentlig gå væk fra bordet med en eller anden ting.

Er der brug for en liste med gaveidér, kan du klikke her for at finde inspiration til dig selv og kollegaerne.

Afvigeren
Udover klassiske julefrokostspil som pakkeleg kan det være en god idé at overveje spil, der ikke er nær så søde og uskyldige. Har du hørt om Cards Against Humanity – Det Dårlige Selskab, på dansk? Det er et spil, hvor du med kort skal besvare spørgsmål eller udfylde de manglende ord i en sætning. Du skal dog forsøge at gøre dine svar så forfærdelige og nederdrægtige som muligt.

Det Dårlige Selskab kan ikke spilles af lige så mange på en gang, som pakkelegen kan. Det er dog perfekt til senere hen på aftenen, når folk har fået et par øl indenbords og er brudt op i mindre klynger. Køb et par udgaver at spillet, og del dem ud blandt gæsterne. Der kan laves en turnering ud af det. Dem, der vinder i hver gruppe, kan mødes i en finale og måske vinde endnu en gave.

Det er et sjovt spil for folk, der ikke er bange for mørk humor.
By Sponsoreret indhold October 29, 2020
Når man afholder en julefrokost med overnatning, giver det en helt andet mulighed for afslapning
By Sponsoreret indhold October 28, 2020
Hold årets julefrokost på en restaurant. Her får du og gæsterne en dejlig lokation med plads til alle, og der skal ikke tænkes på andet end hvilket tøj, du skal trække i.
By RUDOLF-redaktionen October 12, 2020
De danske Julemærkehjem har i særdeleshed en berettigelse, mener Lasse Skjønning.
By RUDOLF-redaktionen October 12, 2020
Da coronavirusset ramte verden som en lavine i foråret, forsøgte Julemærkehjemmet Fjordmark at opretholde fokuspunkterne i en ny, virtuel hverdag.
By RUDOLF-redaktionen October 12, 2020
Firmajulefrokosten er en tradition, som har mange associationer og renomméer forbundet med sig.
By Per Asmussen September 10, 2019
Inspiration til julefrokostens mad
By Per Asmussen March 20, 2019
Et par sjove indslag til julefrokosten
By Rudolf February 22, 2019

Denne fiskefilet er hjemmelavet, og den har en meget sprød panering. Fiskefileten er lavet på rødspættefileter, som derefter bliver paneret i japansk rasp (panko), hvorefter fiskefileten bliver stegt på panden i olie og smør.
Fiskefileten er saltet (gastrosprængt) inden tilberedningen. Det betyder, at du får en rigtig saftig fisk med en skorpe, der er sprød og knasende.

-         4 rødspættefileter
-        3 dl panko
-         1 dl mel
-        2 spiseskefulde olie (smagsneutral)
-         2 æg (hvis det er små æg, kan du bruge tre)
-        15 gram smør
-         Tilsmag med salt og peber

Vejledning:

Vi vil gerne have vores fiskefilet uden ben i. Derfor starter vi med at sikre os, at alle benene er fjernet fra rødspætterne. Her er der brugt cirka en centimeter tynde rødspætter. Derfor regner vi med, at de fleste kan spise to stk. pr. person.

Nu skal rødspætterne gourmetsaltes, dvs. vi trækker noget væske ud af fisken og gør den mere saftig.

Tag dine rødspætter ud af køleskabet 20 minutter før de skal tilberedes, og gourmetsalt dem.

Efterfølgende skal fisken skylles og tørres godt af.

Tag din pande, og tænd komfuret på middelhøj varme. Panden skal være varm. Når den er varm, putter du olien i panden, og ca. et minut efter puttes smørret i. Det skal bruse, før fileterne puttes på panden.

Tag æggene og pisk dem godt. Placer dem herefter på en tallerken.

Melet hældes på en tallerken for sig selv, mens panko, salt og peber kommer i en bøtte for sig.

Vend dine fileter i mel, så æg og til sidst din panko.

Fiskefileterne skal steges i 2 ½ minut på hver side, og så er de klar til at blive serveret.

Servér dine fiskefileter som en del af det store madbord til julefrokosten.

Vi har fået opskriften af GastroFun.dk.

By Rudolf February 22, 2019

Snaps og jul er tro følgesvende. Denne snaps er utraditionel, da den er lavet på kaffe og appelsin. Det giver en unik smag og en snaps, der adskiller sig meget fra andre.
Opskriften skal laves i god tid, før snapsen skal i brug. Det skal den, fordi snapsen skal trække i minimum 24 dage.

-70 centiliter vodka
- 1 vaniljestang
- 1 appelsin
- 40 kaffebønner hele
- 40 sukkerknalder

Vejledning:

Prik huller i appelsinen med en gaffel.
Put sukker, kaffebønner, appelsin og vaniljestangen i et glas højt nok til det hele.
Vodkaen skal nu hældes i glasset. Hæld så meget i, at alt indholdet i glasset er dækket.
Nu skal glasset lukkes, og snapsen skal trække i 24-40 dage.

Vi har fået opskriften af GastroFun.dk.

By Rudolf February 22, 2019

Ingen julefrokost uden frikadeller. Denne opskrift er til 4 personer og kan selvfølgelig bare ganges op til det antal, I er. Hvis du ønsker perfekte frikadeller, skal farsen have lov at trække lidt. Gå derfor i gang med opskriften cirka en time før spisetid.

- 500 gram hakket svin
- 1 ½ dl mælk (efter eget ønske)
-1 løg (hvis løget er lille, kan du bruge 2)
- 3 spiseskefulde mel
- 1 æg
- 1 ½ teskefuld salt
- Peber
- Smør til stegning


Vejledning:
Find en mellemstor skål, og put dit hakkede svinekød i, og tilsæt herefter salt. Rør i farsen, til den bliver sejt. En god idé er at bruge en dej-ske eller en elpisker.

Tag dit løg, og skær det på langs. Derefter pilles skallen af. Det yderste lag kan evt. også pilles af. Hak dit løg fint, eller riv det for at undgå løgstykker.

Bland mælk, hvedemel, løg og æg ned i samme skål som kødet, og rør rundt, til farsen har en god konsistens.

Smag nu farsen til med peber. Vi starter med 0,5-1 teskefuld. Hvis du ønsker det, kan du tilføje mere.

Tag nu skålen med din fars, og stil den i køleskabet i 30 minutter. Dæk den gerne til med film, et viskestykke, stanniol eller andet, for at løget ikke afgiver smag til fødevarer og lugt til køleskabet.

Når din fars er kølet ned og har sat sig, røres farsen igennem igen for at sikre en passende konsistens. Er din fars for flydende eller fast, så tilføjes der blot mere mel eller mælk.

Tag en pande og varm godt op på mellem-høj varme. Tilsæt smør på panden, og vent, til det er smeltet.

Form din frikadeller med en spiseske og hånden. Et godt tip er at dyppe din ske i smørret efter ca. hver 3. frikadeller. Så slipper farsen lettere skeen. Opskriften giver cirka 10-15 frikadeller.

Steg frikadellerne ca. fire til seks minutter på hver side. Det afhænger af størrelsen på frikadellerne. Skær evt. en over og tjek midten på den.

Server frikadellerne med tilbehør efter eget ønske. F.eks. rugbrød og rødkål.

Vi har fået opskriften fra Klodsmajor.dk.

More Posts
Share by: